Happenings: Hvorfor vi tror, ​​at fokus på studerendes trivsel er nøglen til at forebygge en mental sundhedsepidemi
Rasmus Jensing

Happenings: Hvorfor vi tror, ​​at fokus på studerendes trivsel er nøglen til at forebygge en mental sundhedsepidemi

I Happenings tror vi på, at fokus på trivsel blandt studerende er det vigtigste, vi kan gøre for at undgå en mental sundhedsepidemi. Afhængigheden til sociale medier resulterer i, at unge mennesker i dag konstant er på, og aldrig rigtigt slapper af. Der er skærme overalt og livet leves ofte gennem skærmen. Denne status quo vil vi gerne ændre på.


Videnskabelige artikler viser, at mistrivsel opstår for kvinder fire gange oftere end for mænd i alderen 16-24 år. Mistrivsel kan føre til selvmord, stofmisbrug og manglende evne til at fungere i sociale sammenhænge. Flere undersøgelser viser desuden, at der er en klar sammenhæng mellem mistrivsel blandt studerende og frafald.


Mistrivsel har altså en klar negativ effekt på både den enkelte og samfundet som helhed.

Det er derfor, vi i Happenings tror på, at fokus på trivsel blandt studerende er den bedste måde at forebygge en mental sundhedsepidemi på. Vi vil skabe et rum for unge mennesker, hvor de kan slappe af og være sig selv - uden skærme og sociale medier. Vi tror, ​​at det er den eneste måde at bekæmpe ensomhed, depressioner og skabe den bedste fremtid på.


Mistrivsel blandt studerende er et alvorligt problem, som vi mener kun kan løses ved at ændre den måde, vi tænker på trivsel.


Vi tror på, at det første skridt er at sikre, at studerende har deres mentale og sociale behov opfyldt. Dette kan kun ske ved hjælp af en dybere forståelse af, hvad der skaber mistrivsel, og hvordan vi kan forebygge det.


Hvis vi virkelig ønsker at gøre en forskel, så mener vi ikke, at der er andet valg. Fokus på studerendes trivsel er nøglen til at forebygge en mental sundhedsepidemi.


I Happenings vil vi ændre på denne situation ved at give studerende og unge mennesker de redskaber, de har brug for til at tackle mistrivsel, såsom flere fester, flere interessebaserede organisationer og mere opfordren til at opleve verden og få nye mennesker med samme værdier.


Mistrivsel er nemlig ofte roden til mange af de problemer, unge mennesker står overfor i dag. Mistrivsel kan føre til afhængighed, depression og angst. Vi tror på, at hvis vi kan ændre den måde, unge mennesker forholder sig til mistrivsel, kan vi også ændre den måde, de forholder sig til sociale medier på.


Happenings er et fællesskab, der sigter mod at hjælpe unge mennesker til at trives. Vi tror på, at det er muligt for alle at finde balance og glæde i livet, selvom det ikke altid er let. Vi har derfor skabt et online fællesskab, hvor man kan dele sine erfaringer, støtte hinanden og finde inspiration til at leve et mere indholdsrigt liv i virkeligheden, fremfor virtuelt.


Vi tror på en verden, hvor mental sundhed ikke længere er et tabu - men snarere en del af den almindelige samtale. Vi tror på, at det er muligt for alle at leve et sundt og balanceret liv - med Happenings som en hjælpende hånd undervejs.


Vi tror på, at vi skal back to basics og blot bruge teknologien som et værktøj til at få mere ud af livet, ikke lade teknologien stjæle livet fra os. Mistrivsel kan have alvorlige konsekvenser, så det er vigtigt at fokusere på trivsel i dagligdagen. Vi mener ikke, at man skal undgå sociale medier helt - men vi tror på en bevidst brug af sociale medier, hvor man ikke lader sig styre af de algoritmer, der bestemmer, hvilke indlæg man ser.


Vi tror på et socialt brug af teknologien, der giver plads til fysiske møder og sociale aktiviteter - ikke kun en platform for at se, hvad andre mennesker laver. Teknologien skal være et supplement til vores liv - ikke det centrale omdrejningspunkt. Fokus på trivsel er nøglen til at forebygge mental sundhedsepidemier, så lad os fokusere på det, der virkelig betyder noget. Lad os fokusere på vores trivsel.


Hvad er dine tanker? Del dem med os her :)


Uanset om du er enig eller ej, så tak fordi du læste med :) Vi håber inderligt, at dette har givet dig noget at tænke over.